Ook besparen met een warmtepompboiler?

Ontvang gratis advies!

Verwarm je tapwater en bespaar gas

Met een warmtepompboiler kun je eenvoudig je tapwater verwarmen zonder gas te gebruiken, en dat kan aanzienlijke besparingen opleveren. Dit is de ideale oplossing voor situaties waarin je woning niet geschikt is voor een volledige warmtepompinstallatie, of wanneer je simpelweg op zoek bent naar een kosteneffectief alternatief.

Onze warmtepompboilers bieden een efficiënte en milieuvriendelijke manier om jouw water te verwarmen, waardoor je niet alleen geld bespaart, maar ook bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Hoe werken onze warmtepompboilers? Ze halen warmte uit de omgevingslucht en gebruiken deze warmte om het water in de boiler op te warmen. Zelfs tijdens de koudste winters kun je genieten van voldoende warm water zonder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. Het is een duurzame en energiezuinige oplossing die niet alleen goed is voor jouw financiën, maar ook voor het milieu.

Wat maken warmtepompboilers zo’n slimme keuze? Allereerst, ze zijn aanzienlijk efficiënter dan traditionele elektrische boilers. Dit betekent dat je minder energie verbruikt om hetzelfde niveau van comfort en warm water te bereiken, wat direct resulteert in lagere energiekosten.

De betrouwbare warmtepompboiler van LG

De LG Inverter Warmtepompboiler is de ideale oplossing voor huishoudens die waarde hechten aan comfort, efficiëntie en duurzaamheid. Hier zijn enkele redenen waarom je deze boiler zou kunnen overwegen:

Energie-efficiëntie: Deze warmtepompboiler maakt gebruik van geavanceerde invertertechnologie om warmte efficiënt uit de lucht te halen en je water op te warmen. Dit betekent dat je aanzienlijk kunt besparen op je energierekening in vergelijking met traditionele elektrische boilers.

Stil en stijlvol: De LG Inverter Warmtepompboiler is ontworpen met aandacht voor geluidsreductie, waardoor deze stiller is dan veel andere boilers op de markt. Bovendien heeft hij een strak en eigentijds design dat naadloos in je huis past.

Online monitoring: Dankzij de connectiviteit met Wi-Fi en de LG ThinQ app kun je je warmtepompboiler eenvoudig op afstand bedienen en monitoren. Dit geeft je de controle over je warmwaterproductie, waar je ook bent.

Duurzaamheid: LG staat bekend om zijn hoogwaardige, duurzame producten, en de LG Inverter Warmtepompboiler is daarop geen uitzondering. Met een lange levensduur en betrouwbare prestaties, kun je op deze boiler vertrouwen.

Kies voor comfort, efficiëntie en gemak met de LG Inverter Warmtepompboiler. Verwarm je tapwater op een milieuvriendelijke manier en bespaar tegelijkertijd op je energierekening. 

Is een warmtepompboiler interessant voor mij?

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke en efficiënte manier om je tapwater te verwarmen? Overweeg dan of een warmtepompboiler iets voor jou is. Maar wanneer is een warmtepompboiler nu eigenlijk interessant?

Je wilt energie en geld besparen: Warmtepompboilers staan bekend om hun energie-efficiëntie. Ze halen warmte uit de omgevingslucht en gebruiken deze om water te verwarmen, wat aanzienlijk minder energie kost dan conventionele elektrische boilers.

Je hebt voldoende ruimte: Warmtepompboilers hebben wat extra ruimte nodig, meestal meer dan een traditionele boiler. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om de unit te installeren. Het kan bijvoorbeeld in de garage, kelder of een andere geschikte locatie zijn.

Je wilt langdurige prestaties: Warmtepompboilers zijn ontworpen voor duurzaamheid. Ze hebben over het algemeen een langere levensduur dan conventionele boilers en vereisen minder onderhoud.

Je hecht waarde aan duurzaamheid: Als je de impact van je huishouden op het milieu wilt verminderen en wilt bijdragen aan een groenere toekomst, is een warmtepompboiler een stap in de juiste richting. 

Overweeg al deze factoren om te bepalen of een warmtepompboiler bij jouw behoeften en levensstijl past. Bij dbg-Energy staan we klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het kiezen van de juiste warmtepompboileroplossing voor jouw situatie. 

Combineer een warmtepompboiler met een airco

Wil je het hele jaar door genieten van een comfortabel binnenklimaat, terwijl je tegelijkertijd energie bespaart en milieubewust handelt? Overweeg dan de krachtige synergie van een warmtepompboiler in combinatie met een airco.

Deze duo-oplossing biedt een reeks aantrekkelijke voordelen. Allereerst blinken ze uit in energie-efficiëntie. De warmtepompboiler gebruikt geavanceerde technologie om water te verwarmen op een milieuvriendelijke manier. Wanneer je dit combineert met een airco met warmtepompfunctie, kun je dezelfde efficiënte technologie gebruiken voor zowel verwarming als koeling. Het resultaat? Lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk!

Daarnaast geniet je met deze combinatie van een consistent comfort, ongeacht het seizoen. De warmtepompboiler zorgt voor warm tapwater, terwijl de airco je huis koel houdt op warme zomerdagen. Dit alles zonder de noodzaak van afzonderlijke systemen, wat kostbare ruimte in je huis bespaart.

Moderne warmtepompboilers en airco’s zijn vaak ontworpen met connectiviteit in gedachten. Met de mogelijkheid om ze te integreren in je slimme thuisnetwerk en te bedienen via apps zoals de LG ThinQ app, heb je volledige controle over je binnenklimaat, waar je ook bent.

Bovenal draagt deze gecombineerde oplossing bij aan een groenere toekomst. Door energieverspilling te verminderen en de uitstoot van broeikasgassen te beperken, ben je milieubewust bezig.

Veelgestelde vragen over een warmtepompboiler

Een warmtepompboiler werkt door warmte uit de lucht te onttrekken en deze te gebruiken om water op te warmen. Het systeem comprimeert en expandeert een koelvloeistof om warmte te genereren, vergelijkbaar met hoe een koelkast werkt.

Ja, warmtepompboilers werken efficiënt in een breed scala aan klimaten, inclusief koudere regio’s. Moderne systemen zijn ontworpen om te presteren, zelfs bij lage temperaturen.

De benodigde ruimte varieert per model, maar warmtepompboilers hebben meestal iets meer ruimte nodig dan traditionele boilers. Een garage, kelder, of speciaal ingerichte ruimte is vaak geschikt.

Over het algemeen vereisen warmtepompboilers minimaal onderhoud. Het belangrijkste is om met enige regelmaat het luchtfilter te reinigen of vervangen en eventuele problemen te laten verhelpen door een professional.

Ja, in Nederland is er een subsidie voor warmtepompboilers, genaamd de ISDE-subsidie.

Ja, veel moderne warmtepompboilers kunnen worden geïntegreerd in slimme thuisnetwerken en worden bediend via apps. Dit biedt de flexibiliteit om je systeem op afstand te monitoren en te regelen.

Laten we de vergelijking tussen een elektrische boiler en een warmtepompboiler inzichtelijk maken, met als voorbeeld een gemiddeld gezin van 4 personen:

Elektrische boiler (300 liter)

  • Jaarlijks stroomverbruik: 4000 kWh
  • Kosten bij €0,50 per kWh: €2000 per jaar

Warmtepompboiler (300 liter)

  • Jaarlijks stroomverbruik: 1300 kWh
  • Kosten bij €0,50 per kWh: €650 per jaar

In dit geval leidt het gebruik van een warmtepompboiler tot een jaarlijkse besparing van maar liefst €1350 ten opzichte van een elektrische boiler.

Ontvang gratis advies!

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!