Ook verdienen met een laadpaal?

Ontvang gratis laadadvies

Bespaar op je brandstof en verdien aan stroom

Met je eigen laadpaal wordt je onafhankelijk van openbare laadpalen. Jij bepaalt wanneer en tegen welk tarief je laadt. Dit alles tegen jouw eigen stroomprijs. Een stuk goedkoper dan de dure brandstofprijzen! En mocht je jouw laadpaal publiekelijk beschikbaar stellen, dan kan je zelfs verdienen aan je stroom.

Zo ga je met vertrouwen onderweg. Je hoeft jouw elektrische auto namelijk niet meer uren aan het stopcontact of aan dure openbare laadpunten te hangen. Bovendien deel je deze voordelen ook gelijk met al je bezoek én draag je bij aan een groene toekomst.

Naast dat een laadpaal handig is, kan je er ook flink mee besparen. Mocht je al elektrisch rijden, dan herken je het verhaal van hierboven waarschijnlijk wel. De stroomprijzen van publieke laadpunten zijn vaak hoog en onvoorspelbaar. De prijs van je eigen stroom is echter altijd bekend: simpelweg de stroomprijs die je met jouw energieleverancier hebt afgesproken. 

Of nog beter: jij laadt gratis omdat je jouw eigen zonnestroom opwekt met een zonnepaneleninstallatie. In dit geval bespaar je ook nog eens CO2. Want waar publieke laadpunten vaak grijze stroom gebruiken, is jouw gratis zonnestroom zo groen als maar kan. 

Mocht je jouw laadpaal publiekelijk beschikbaar stellen, dan kan je ook nog wat verdienen aan je stroom. Jij bepaalt namelijk de laadtarieven. Via onze eigen dbg-Energy backoffice kan je deze laadtarieven gemakkelijk per type gebruiker instellen en krijg je inzicht in de verschillende laadtransacties.

Benieuwd hoe jij je voordeel kan doen met een eigen laadpaal? Wij denken hierin graag met je mee.

Ga voor snelle laadpalen met slimme software

Onze laadpalen leveren stroom met snelheden van tussen de 3,7 en 22 kilowatt. Let op: het gaat hier om AC-laden. Dit in combinatie met slimme software, die het laden veiliger, overzichtelijker en slimmer maakt. Welk type laadpaal het beste bij je past, hangt af van jouw specifieke situatie en wensen.

Misschien klinkt het niet zo, maar 22 kilowatt is al een flinke belasting op je meterkast. Zo kan dan ook niet elke elektrische auto of meterkast een laadsnelheid van 22 kilowatt aan. 

Vandaar dat bij veel laadpalen aan huis een 11 kilowatt variant al zwaar genoeg is. Maar bij bedrijfspanden kan er vaak wel voor een 22 kilowatt variant gekozen worden. Welk type laadpaal het beste bij jou past, is afhankelijk van je wensen en van je huidige thuis- of bedrijfssituatie.

Voor welk vermogen laadpaal je ook gaat, wij adviseren om altijd voor een ‘slimme’ variant te gaan. Een ‘slimme’ laadpaal is niet enkel een verlenging van je stopcontact, maar biedt extra functies waarmee je veiliger, overzichtelijker en slimmer kan laden. Zo geeft dit de mogelijkheid om overbelasting van je meterkast tegen te gaan, om laadtransacties per gebruiker te monitoren en om zelfs je zonnepanelen aan de laadpaal te koppelen. Dit brengt natuurlijk vele mogelijkheden met zich mee.

Onze adviseurs helpen jou graag verder bij het kiezen en maximaal benutten van het type laadpaal dat het beste past bij jouw situatie.

Slimme functies zoals laadtarieven per type gebruiker instellen, laadtransacties monitoren en de administratieve afhandeling van transacties zijn alleen mogelijk in combinatie met een zogeheten backoffice. Dit inzicht kan erg handig zijn als er veel verschillende gebruikers aan je laadpaal laden, of als je jouw laadkosten wil declareren. Hiervoor hebben wij onze eigen dbg-Energy backoffice, maar ben je ook vrij om te kiezen voor een andere backoffice. 

Is een laadplein interessant voor jou?

Laadpleinen kunnen erg interessant zijn. Hiermee geef je jouw personeel, klanten en bezoekers altijd de mogelijkheid om elektrisch te laden en ben je voorbereid op de toekomst. Ook kan je ermee verdienen door bijvoorbeeld een bedrag per kWh stroom te vragen. Maak jouw laadplein helemaal compleet met gepersonaliseerde verkeersborden en strakke belijning. 

Een laadplein is een parkeerplaats met meerdere laadpalen die allemaal verbonden zijn op één hoofdaansluiting. Dit kan rechtstreeks op de hoofdaansluiting zijn, of via een verdeelkast. Hoeveel laadpalen er op jouw laadplein zouden passen, is onder andere afhankelijk van de capaciteit van je hoofdaansluiting. Daarnaast kan slimme software zoals ‘Smart Charging’ ervoor zorgen dat dit aantal laadpalen kan worden vergroot. Zo kan je zo veel mogelijk auto’s voorzien van een volle accu stroom.

Laadpleinen brengen vele voordelen met zich mee. Het is dan ook niet gek dat steeds meer bedrijven, VvE’s en sportclubs kiezen voor een laadplein. Zie hieronder een aantal redenen waarom wij denken dat een laadplein de overweging waard zou kunnen zijn:

  • Het biedt laadzekerheid voor elektrische rijders
  • Het is een service naar je bezoekers toe
  • Het biedt een interessant verdienmodel
  • Het geeft een duurzaam en professioneel imago
  • Je geniet op het moment nog van subsidies
  • Je voldoet aan strenge wet- en regelgeving
  • Een laadplein is snel en goedkoop uit te breiden

Mocht je jouw parkeerplaats toch aan het upgraden zijn, dan kan je ervoor kiezen om het huidige straatwerk te vervangen, of om een aantal parkeerplekken bij te bouwen. Deze kun je afmaken met op maat gemaakte verkeersborden en strakke belijning.

Vooral voor veel zakelijke klanten of VvE’s kan een laadpaal heel interessant zijn. Hierbij is een toekomstbestendig plan erg belangrijk. Bij een laadplein komt een hele hoop kijken. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Laadpaal installatie

Een inkijk op één van onze installatiedagen

Laadpaal op zonnestroom

Door je laadpaal te combineren met zonnepanelen kan je nog meer besparen

Met deze combinatie kan je jouw auto(‘s) laten rijden op gratis zonnestroom.

Met deze combinatie kan je jouw huis en water verwarmen via gratis zonnestroom.

Met deze combinatie kan je jouw water verwarmen via gratis zonnestroom.

Met deze combinatie kan je verwarmen en koelen via gratis zonnestroom.

Onlangs gerealiseerd

Laadpaal installaties

Veelgestelde vragen over laadpalen

Dat is lastig om te zeggen, dit verschilt namelijk echt per situatie. Zo hangen de kosten namelijk erg af van het type laadpaal en van de afstand tussen de beoogde plek van de laadpaal en de meterkast. Dit laatste heeft veel invloed aangezien de kabels die getrokken moeten worden vrij kostbaar zijn.

Om te weten hoeveel jouw laadpaal zou kosten, stellen onze adviseurs graag een persoonlijk en vrijblijvend advies voor je op. Zo weet je van tevoren precies wat je kan verwachten.

We werken met slimme laadpalen van merken zoals Alfen, Chargepoint Europe en SMA. 

Welk type laadpaal het beste bij je past hangt af van een aantal factoren. Hierin zijn onder andere je hoofdaansluiting, type auto en toekomstplannen erg belangrijk.

Onze adviseurs helpen jou graag verder bij het kiezen van het type laadpaal dat het beste bij jouw situatie past.

Voor particulieren zitten er geen landelijke subsidies meer op laadpalen.

Voor bedrijven zijn er een aantal aftrekposten beschikbaar:

  • Milieu Investeringsaftrek (MIA)
  • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL)
  • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Benieuwd hoeveel dit voor jou scheelt? Onze adviseurs rekenen dit graag voor je door.

Ontvang gratis laadadvies

Een persoonlijk en duidelijk advies​