Ook besparen met een airco?

Ontvang gratis advies!

Bespaar met een airco op je gasrekening

Met een slimme airco haal je niet alleen verkoeling in huis, maar kan je ook flink besparen op je gasrekening. Net zoals zonnepanelen je elektriciteitskosten kunnen verlagen, kan een efficiënte airco je verwarmingskosten verlagen. Naast dat airco’s kunnen koelen, kunnen ze namelijk ook verwarmen. Het geheim zit hem in het slim gebruikmaken van de nieuwste technologie en software. 

Op hete zomerdagen is het heerlijk om een airco in huis te hebben. Ze houden de binnentemperatuur erg koel en aangenaam, terwijl het buiten warm is. Maar dit is niet het enige waar een airco goed voor is.

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, kan een airco ook op koude winterdagen namelijk een enorme hulp zijn! Hedendaagse slimme airco’s zijn namelijk ontworpen om zowel te kunnen koelen als verwarmen. Zo kan een airco dus ook op koude winterdagen bijdragen aan een warme en aangename binnentemperatuur, terwijl het buiten koud is.

Omdat airco’s elektrisch en direct verwarmen, kunnen ze op koude winterdagen bijdragen aan een flinke energiebesparing. Slimme airco’s maken gebruik van geavanceerde warmtepomptechnologie om warmte uit de buitenlucht te halen. Hierdoor ben je minder afhankelijk van gasverwarming en zal je minder gas verstoken. Dit vertaalt zich rechtstreeks in een lagere gasrekening!

Net als zonnepanelen, die zonlicht efficiënt omzetten in elektriciteit, zetten slimme airco’s koude lucht op een efficiënte manier in om in warme lucht. Of het nou zonnig is, of als de koude wintermaanden aanbreken, jij profiteert altijd van de energiebesparende voordelen van jouw airco.

Bovendien zijn slimme airco’s voorzien van filters die stof verzamelen en beschermen tegen bacteriën vanuit de lucht. Zo verbetert de airco dus de luchtkwaliteit, waardoor er altijd frisse lucht in de ruimte is.

Verwarm je huis met de betrouwbare airco van LG

Met een slimme airco ben je het hele jaar verzekerd van comfort. Deze geavanceerde airco is ontworpen om te voldoen aan de hoogste normen voor prestaties en energie-efficiëntie. Of het nou hartje winter is of als de zomerse hitte toeslaat, een slimme airco biedt de perfecte temperatuurinstellingen voor jouw behoeften!

Onze slimme airco’s zijn beschikbaar met vermogens van tussen de 2,5 en 7,0 kilowatt. Hierbij geldt uiteraard dat hoe hoger het vermogen, hoe meer koel- en verwarmingskracht de airco biedt. Wij werken, zoals eerder benoemd, met slimme airco’s. Maar wat maakt een ‘slimme’ airco zo speciaal? Hier zijn enkele opvallende kenmerken:

Slimme Inverter-technologie: Slimme airco’s maakt gebruik van geavanceerde invertertechnologie, waardoor hij in staat is om de temperatuur snel aan te passen en een constante comfortabele omgeving te handhaven, terwijl het energieverbruik wordt geoptimaliseerd.

Efficiënt en energiezuinig: Slimme airco’s zijn ontworpen met een focus op energie-efficiëntie, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Vergeleken met een traditionele airco levert dit een besparing in energiekosten op, zonder dat je hoeft in te leveren op vermogen of comfort!

Slimme connectiviteit: Onze airco’s zijn met een slimme app op afstand te bedienen, gewoon via je smartphone of tablet. Stel schema’s in, pas de temperatuur aan en krijg zelfs meldingen over het onderhoud van je systeem. 

Duurzaamheid en betrouwbaarheid: Wij werken veelal met airco’s van bewezen merken zoals LG. Dit merk staat bekend om de duurzaamheid, maar ook om de betrouwbaarheid van zijn producten. Door de betrouwbaarheid van dit systeem kan je jarenlang zorgeloos genieten van jouw slimme airco.

Slimme luchtfilters: Onze slimme airco’s zijn uitgerust met filters die stof verzamelen en beschermen tegen bacteriën vanuit de lucht. Zo is er altijd frisse lucht in de ruimte. Daarnaast reinigen deze airco’s zichzelf.

Verwen jezelf en je gezin met de ultieme comfort van een slimme airco en bespaar hiermee op je energierekening. Of je nou behoefte hebt aan verkoeling tijdens de zomerhitte, of aan warmte tijdens de koude wintermaanden, een airco is altijd een slimme stap.

Is een airco interessant voor mij?

In een tijd waarin de Nederlandse zomers steeds warmer lijken te worden, is een airco (airconditioning) in huis geen overbodige luxe meer. Bij dbg-Energy begrijpen we de groeiende behoefte aan comfort en verduurzaming, en daarom bieden we airco-systemen die niet alleen verkoelen maar ook vele andere voordelen bieden. Zie hieronder een aantal redenen waarom wij denken dan het aanschaffen van een airco de overweging waard zou kunnen zijn.

1. Verbeterd Comfort

Comfort staat voorop als het gaat om airconditioning in huis. Onze airco-systemen zorgen ervoor dat je altijd kunt genieten van een aangename binnentemperatuur, ongeacht de weersomstandigheden buiten. Of het nu de hitte van de zomer is of de koude winterdagen, een constante temperatuur zorgt voor een comfortabel thuis, bevordert een goede nachtrust en ondersteunt je algemene welzijn.

2. Betere Luchtkwaliteit

Moderne airco-systemen zijn uitgerust met geavanceerde luchtfilters die allergenen en stofdeeltjes uit de lucht verwijderen. Dit is vooral gunstig voor mensen met allergieën zoals hooikoorts of astma. Bovendien regelen onze systemen de luchtvochtigheid, waardoor schimmel- en vochtproblemen worden voorkomen en de algehele luchtkwaliteit verbetert.

3. Energiezuinige Opties

Bij dbg-Energy begrijpen we het belang van duurzame energie. Daarom bieden we een breed scala aan energiezuinige airco’s. Kijk naar het energielabel bij de aanschaf om de meest efficiënte optie te kiezen, of combineer de airco met gratis stroom van zonnepanelen. Hierdoor verbeter je niet alleen je wooncomfort, maar ben je ook goed voor de planeet.

4. Kostenbesparing door Verwarming met Airconditioning

Onze airco’s zijn niet alleen in staat om te koelen, maar ook om te verwarmen. Dit kan goedkoper zijn dan een traditioneel verwarmingssysteem. Wanneer  je zonnepanelen combineert met een airco biedt dit nog meer voordelen en gaat naast je energierekening, ook je gasrekening omlaag.

5. Gemakkelijk op Afstand Bedienbaar

Bij dbg-Energy bieden we moderne airco-systemen van LG met een app voor op je smartphone. Hierdoor kun je buitenshuis de gewenste kamertemperatuur instellen, en kom je binnen met een warm welkom. 

Kortom, het kiezen voor een aircosysteem van dbg-Energy; biedt comfort, is aantrekkelijk voor de portemonnee en milieuvriendelijk. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze adviseurs staan voor jou klaar!

Combineer zonnepanelen met een airco

Energie-efficiëntie en kostenbesparing zijn tegenwoordig belangrijker dan ooit. De overstap naar duurzame energiebronnen is een trending onderwerp geworden, en zonnepanelen zijn een veelbesproken manier om op elektriciteitskosten te besparen. Maar wist je dat je nog een stap verder kunt gaan om zowel je ecologische voetafdruk te verkleinen als je portemonnee te ontlasten? Dit kan met de juiste airconditioning. 

We zijn allemaal bekend met zonnepanelen, die zonlicht omzetten in elektriciteit. Ze bieden niet alleen voordelen voor het milieu, maar verminderen ook je elektriciteitskosten door je minder afhankelijk te maken van traditionele energieleveranciers. Wat veel mensen echter niet weten, is dat zonnepanelen het hele jaar door elektriciteit genereren, zelfs op bewolkte dagen en in de winter. Deze constante stroomproductie heeft een directe impact op je energierekening.

En hier komt juist de rol van de airco om de hoek kijken!  Een airconditioningssysteem kan dienen als een warmtepomp, waardoor het je huis kan verwarmen met behulp van elektriciteit in plaats van gas. Dit betekent dat je in de wintermaanden je gasverbruik aanzienlijk kunt verminderen door simpelweg je airco te gebruiken. Het mooie hiervan is dat de elektriciteit voor de airco kan worden geleverd door zonnepanelen, waardoor je een duurzame en kosteneffectieve verwarmingsoplossing krijgt.  nu krijgt niet iedereen dit mee, als het niet zo is dan was het ook niet zoo?

Ontdek hoe je kunt besparen met een airco op je gasrekening en maak een positieve impact op zowel het milieu als je portemonnee. Dit alles om het meeste uit uw airco te krijgen! 

Specificaties:
Met de airco set van buiten- en binnenunit met een stijlvol design geschikt voor zowel in de woon- als slaapkamer. Met behulp van voorkeurststanden kan de gehele ruimte van frisse lucht worden voorzien die niet op mensen is gericht. Uitgevoerd met ingebouwde WiFi en kan op afstand in en uitgeschakeld worden met behulp van LG Smart Thinq app op je smartphone. Het Dual Protection filter verzamelt stof en beschermt tegen bacteriën vanuit de lucht en waardoor er altijd frisse lucht in de ruimte is. Kleur: wit. Buitenunit is uitgevoerd met koudemidel R32. Voeding: 230V-50Hz.

Veelgestelde vragen over airco's

Een airco-installatie bestaat uit twee belangrijke componenten: de binnenunit en de buitenunit. De binnenunit wordt bij voorkeur zo hoog mogelijk geplaatst, omdat dit helpt om de ruimte sneller te koelen of verwarmen. De buitenunit moet in de schaduw worden geplaatst en zo dicht mogelijk bij de binnenunit om efficiënte werking te garanderen. De exacte plaatsing wordt echter altijd in overleg bepaald en is afhankelijk van de specifieke situatie.

Een airconditioningsysteem op zichzelf is niet ongezond, maar het kan enkele gezondheidsproblemen veroorzaken als het niet goed wordt gebruikt of onderhouden. Dit omvat problemen met luchtkwaliteit, te koude instellingen, droge lucht en tocht. Het is belangrijk om het systeem zorgvuldig te gebruiken en regelmatig te onderhouden om deze problemen te minimaliseren. 

Het type airconditioner dat je nodig hebt, hangt af van de ruimtegrootte, het klimaat in jouw regio en jouw energie-efficiëntievoorkeuren. Overleg met een professional voor advies en zorg ervoor dat het systeem goed past, efficiënt werkt en binnen jouw budget valt.

De meeste slimme airco´s maken tegenwoordig erg weinig geluid, deze modellen komen niet snel boven de 40 dB uit. Dit is te vergelijken met lichte regenval  

Ja! Veel airconditioners kunnen tegenwoordig zowel koelen als verwarmen. Dit type airconditioner wordt vaak een “omkeerbare” of “omkeerbare warmtepomp” genoemd. Het werkt op dezelfde principes als een standaard airconditioner, maar het heeft een omkeerbare koelcyclus die warmte van buiten naar binnen kan verplaatsen, waardoor het de binnenruimte kan verwarmen.

Over het algemeen kan een goed onderhouden airco tussen de 10 en 15 jaar meegaan. Sommige hoogwaardige systemen kunnen zelfs langer meegaan.

Regelmatig onderhoud, zoals het reinigen van filters, het controleren van koelvloeistofniveaus en het repareren van eventuele defecten, kan de levensduur van een airconditioner verlengen. Het is ook belangrijk om het systeem niet overmatig te belasten en de aanbevolen instellingen te volgen om de efficiëntie te behouden en slijtage te verminderen.

Airconditioners kunnen redelijk wat energie verbruiken, maar modernere en efficiëntere systemen zijn beschikbaar. Het energieverbruik hangt ook af van factoren zoals de grootte van de eenheid, instellingen en onderhoud. Het is mogelijk om het verbruik te beheersen door bewust gebruik en het kiezen van een energiezuinig model. We helpen je graag met het kiezen van de juiste airco voor jou!

 

Ontvang gratis airco advies

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!