Ook besparen met een warmtepomp?

Ontvang gratis advies!

Verduurzaam je huis en bespaar gas

Met een warmtepomp kun je je goed geïsoleerde woning verwarmen zonder gas te gebruiken. Dit slimme systeem haalt warmte uit de lucht of de grond en brengt deze naar je huis. Het mooie is dat het hiervoor wel elektriciteit gebruikt, maar veel minder dan traditionele verwarmingssystemen zonder warmtepomp.

Hoe werkt het? De warmtepomp haalt warmte uit de omgevingslucht of de grond en brengt deze warmte naar je huis. Het bijzondere is dat dit proces elektriciteit gebruikt, maar veel minder dan traditionele verwarmingssystemen zonder warmtepomp. Dit betekent dat je niet alleen milieuvriendelijker verwarmt, maar ook een flinke besparing op je energiekosten realiseert.

Het is zelfs mogelijk om volledig afscheid te nemen van gas! Een warmtepomp is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Onze warmtepompen zijn efficiënt, betrouwbaar en zorgen voor een comfortabel en duurzaam binnenklimaat.

De betrouwbare warmtepomp van LG en Nefit Bosch

Bij dbg-Energy zijn we trots om de betrouwbare warmtepompen van LG en Nefit Bosch aan te bieden. Onze toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid staat centraal in alles wat we doen, en deze warmtepompen vormen geen uitzondering.

Wat maakt onze warmtepompen betrouwbaar? Allereerst, de jarenlange ervaring en expertise van zowel LG als Nefit Bosch in de verwarmingsindustrie. Onze warmtepompen worden ontwikkeld volgens de hoogste standaarden, zodat je kunt vertrouwen op consistente prestaties en een lange levensduur.

Bij dbg-Energy begrijpen we ook het belang van klanttevredenheid. Daarom bieden we niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende garantievoorwaarden en ondersteuning om ervoor te zorgen dat je investering in een warmtepomp probleemloos en betrouwbaar blijft!

Is een warmtepomp interessant voor mij?

Wij begrijpen dat de keuze voor een warmtepomp een belangrijke overweging is. Of een warmtepomp interessant voor jou is, hangt af van verschillende factoren, zoals je huis, energieverbruik en duurzaamheidsdoelen. Wij staan klaar om je te helpen bij deze beslissing.

Onze verduurzaming experts kunnen een grondige evaluatie uitvoeren om te bepalen of een warmtepomp de juiste keuze is voor jouw situatie. We houden rekening met factoren zoals de isolatie van je huis, je warmwaterbehoeften en je budget. Met de informatie die we verzamelen, kunnen we je adviseren over de meest geschikte warmtepomp oplossing en de potentiële besparingen die je kunt realiseren.

Een warmtepomp kan niet alleen je comfort verbeteren, maar ook bijdragen aan een groenere toekomst door je gasverbruik te verminderen. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies en ontdek of een warmtepomp voor jou de juiste keuze is. Wij zijn er om je te helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing.

Zonnepanelen, warmtepomp en een warmtepompboiler combineren

Wil je volledig van gas af en je energievoorziening duurzamer maken? Dan is de combinatie van zonnepanelen, een warmtepompboiler en een warmtepomp een winnende keuze. Hier is waarom:

Zonnepanelen wekken elektriciteit op uit zonlicht, wat een kostenefficiënte en milieuvriendelijke bron van energie is. Deze opgewekte elektriciteit kan direct worden gebruikt om je warmtepompboiler en warmtepomp van stroom te voorzien. Hierdoor kun je je warme water verwarmen en je huis op de juiste temperatuur houden zonder afhankelijk te zijn van gas.

De warmtepompboiler is verantwoordelijk voor het efficiënt verwarmen van je tapwater, en de warmtepomp zorgt voor een energiezuinige verwarming van je huis. Door deze systemen te koppelen aan je zonnepanelen, profiteer je van schone, hernieuwbare energie en bespaar je aanzienlijk op je energierekening.

Bovendien draag je bij aan een groenere toekomst door minder CO2-uitstoot en verminder je je afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Deze combinatie is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Ontvang gratis advies!

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!

Veelgestelde vragen

De terugverdientijd is afhankelijk van jouw specifieke situatie. Jouw gaskosten, stroomkosten, isolatie en het type warmtepomp zijn hierin leidend. Met de stijgende gasprijzen kan je een warmtepomp alleen maar sneller terug verdienen. Een hybride warmtepomp is na ongeveer 8 jaar terugverdient.

Niet elk huis/pand is geschikt voor een warmtepomp. De isolatie en het warmteafgiftesysteem spelen hierin een cruciale rol. Als je huis nog niet goed geïsoleerd is kan het aantrekkelijker zijn om daar eerst in te investeren. Vraag een offerte aan om er achter te komen of jouw huis geschikt is.

Welke warmtepomp het beste is verschilt per situatie. Een hybride warmtepomp is het populairst voor woningen die voor 2010 zijn gebouwd. Als je huis aan alle isolatie-eisen voldoet, kan een all-electric warmtepomp interessanter zijn.

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Deze warmte zorgt ervoor dat jouw cv ketel zelf minder hoeft te verwarmen. Dat scheelt een hoop CO2 uitstoot. Een warmtepomp heeft stroom nodig. In combinatie met zonnepanelen is een warmtepomp nog duurzamer, doordat de toename in energieverbruik wordt gecompenseerd.

De overheid stimuleert nu nog de aanschaf van een warmtepomp door subsidies. Hoe hoog de subsidie is, hangt af van het soort apparaat en van het vermogen. Het subsidiebedrag ligt tussen de € 500 en € 2.500.

De gemiddelde levensduur van een warmtepomp is in theorie 15 tot 20 jaar. In de praktijk gaan warmtepompen een stuk langer mee. Sommigen zelfs langer dan 30 jaar.